Com arribar als altres?

Quan volem passar un missatge, ja sigui a amics, familiars o desconeguts, ens resulta important que arribi veritablement a l’altra persona. En aquest sentit, la persuasió ens pot resultar útil, ja que ens permet transmetre les nostres idees de tal forma que s’esdevé més rellevant per l’altre persona i així li doni importància.
El punt clau de l’eficàcia de la persuasió resideix en fer veure a l’altre els beneficis que li pot aportar el nostre suggeriment. En altres paraules, en lloc de vendre’m una estufa, fes que m’imagini l’ambient caldejat i acollidor que sentiré quan arribi de la feina, o en lloc de proposar-me anar a fer un cafè, explica’m lo bé que em sentirà començar la tarda amb més energia.
Així i tot, estic segura que més d’un pic t’han rebutjat sense ser capaç d’entendre el motiu, provocant-te frustració. Per això, a continuació t’explico 6 normes de comunicació empàtica respectant les necessitats i llibertats dels altres i així crear propostes irresistibles.
• Aporta detalls, molts!
No diguis “podríem anar d’excursió”. Sigues concret i intenta amb: “Després de tota la setmana tancats a l’oficina, podríem anar a gaudir de l’aire fresc de les muntanyes i acabar regenerats en sentir aquella satisfacció un cop arribem a d’alt i observem les espectaculars vistes amb un silenci que transmet pura pau i tranquil·litat.” Moltes floritures? Segurament. Ara, pots tenir per segur que t’acceptaran la proposta.
• Ressalta un tret positiu de la seva personalitat
Quan afirmes que la persona davant tu és altruista, respectuosa, generosa, bon amic… Li serà difícil comportar-se d’una manera contraria. Tots volem ser bones persones als ulls del nostre interlocutor. Per tant, dient alguna cosa com “Em podries acompanyar a Palma? T’ho demano a tu perquè sempre fas que ens ho passem genial”. Creu-me, les probabilitats que et digui que sí són molt altes.
• Utilitza el seu nom
Cada vegada que sentim el nostre nom, la nostra atenció i interès es multipliquen. Per tant, utilitza aquesta eina perquè l’altra persona es senti en confiança i a gust, tot i escoltant cada paraula que dius.
• Demana consells
Demanar consell no és mostrar una debilitat, al contrari. No és cert que et sents important i valorat quan algú el demana el que faries tu? Quan li demanes la seva opinió, fomentes l’autoestima del que tinguis al davant i aconsegueixes que estigui molt més involucrat al que li estiguis proposant.
• Fomenta la seva perspectiva de llibertat
Evita pressionar o fer sentir culpable al teu interlocutor. Frases tipo “Ja et val!” o “Amb les vegades que jo t’hi he acompanyat…” aconseguiràs que l’altre es tanqui encara més a la possibilitat de dir-te “sí”. Posa’t al seu lloc, mira d’entendre els seus motius perquè en quant se’n adoni que és una petició i no una exigència, el tindràs una mica més del teu costat.
• Reconeix els teus punts dèbils
Quant més transparent siguis, més faràs veure que l’altra persona pot confiar en tu. Reconèixer els errors o debilitats dóna a entendre que ets humà i el teu interlocutor et veurà com algú més proper i honest. De fet, admetre que estàs nerviós en una primera cita amorosa augmenta les probabilitats d’èxit.

Saber arribar als altres ens ajuda a acabar més beneficiats al nostres dia a dia, tant nosaltres com les persones que tenim al voltant. Recorda no extrapolar aquests trucs cap a la manipulació o coacció: aconseguir que algú faci alguna cosa en contra dels seus propis interessos és irrespectuós i reprovable. Per tant, utilitza’ls amb seny i gaudeix traient-li suc a les teves habilitats comunicatives!

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *